Aktuality z knihovny

Nejlepší čtenáři knihovny a Lovci perel roku 2017

Knihovna K3 Bohumín blahopřála nejlepším čtenářům roku 2017. Prvenství v kategorii dospělých obhájila rychločtenářka Stanislava Hloušková, která má na svém čtenářském kontě 637 vypůjčených knih. Za dětské čtenáře zvítězila Laura Malinovská se 153 výpůjčkami.

 

Na pondělí 18. prosince byli pozváni všichni naši nejpilnější čtenáři. Každým rokem jim tak děkujeme za čtenářskou věrnost, obdarováváme maličkostmi a pomyslně rozdáváme první, druhá, třetí místa. Ceny jsme udíleli také za soutěž Lovci perel,“ uvedla vedoucí knihovny Magdaléna Fedorowiczová.

 

Vítězové dospělého oddělení: Stanislava Hloušková 637 výpůjček, Jaroslava Bučková 434 výpůjček, Walter Jaworski 308 výpůjček.

 

Dětské oddělení ovládly dívky: Laura Malinovská 153 výpůjček, Máša Lacková 109 výpůjček, Saša Macháňová 100 výpůjček a Lenka Brzezniaková 98 výpůjček.

 

Na pobočkách ve Skřečoni přečetly nejvíce knih Hedvika Gebauerová 137 výpůjček, ve Starém Bohumíně Jaroslava Švábenská 152 výpůjček, v Záblatí Marta Lučanová 91 výpůjček.

 

Ve studovně si vypůjčila nejvíce časopisů a denního tisku Olina Dudášová a to 306 kousků, dále 260 periodik Ivana Hrbáčová.

 

Diplom a sladké dorty za nejvíce výpůjček v rámci rodiny získali Balcarovi a Mrázkovi. Kryštof Balcar a Karel Kolebač byli navíc paní knihovnicí pasováni na Krále pohádkové říše. Každý z nich získal ručně vyrobenou královskou korunu a žezlo.

 

Soutěž Lovci perel našla své vítěze v dětském oddělení a na pobočce ve Skřečoni. Absolutním vítězem, který získal po ročním snažení tablet, se stala Laura Malinovská s 97 výpůjčkami, ke kterým vypracovávala otázky a plnila úkoly. Dále Gallíková Maruška 56 výpůjček a Mrázková Adélka s 51 výpůjčkami. Ve Skřečoni byla nejlepším Lovcem Zazana Šimková se 41 výpůjčkami.

 

Poděkování patřilo mnoha dalším. Touto cestou velké díky a přání zdaru v dalším čtení těmto mladým čtenářům: Míša Langerová, Lucie Kupczynová, Kamilka Vavříčková, Terezka Jeziorská, Nela Levíčková.

 

Poděkování patří také firmě Gigatech a Café Bastien, kteří sponzorovali část cen.

 

Na závěr setkání se mohli všichni zúčastnění zaposlouchat do hudebního programu skvělých bohumínských hudebníků kytaristy Oty Maňáka a akordeonisty Davida Van Coppenolla.

 

Více fotografií ve fotogalerii.

 

Text: Magdaléna Fedorowiczová

Zvětšit
Zvětšit
Zvětšit
Zvětšit
Zvětšit
Zvětšit
Zvětšit

Zpět


Ptejte se knihovny
Facebook
CELÉ ČESKO ČTE DĚTEM
BIBLIOHELP
ČTESYRÁD
ČESKÁ BIBLIOGRAFICKÁ DATABÁZE
SAFER INTERNET
Databáze knih

Newsletter

Partneři



Kulturní měsíčník   Kudyznudy.cz - tipy na výlet   Město Bohumín   Bospor Bohumín