Aktuality z knihovny

Nejlepší čtenář neznámého textu

Devátý ročník soutěže O nejlepšího neznámého čtenáře 2018 zná vítěze. Nejlépe se s interpretací neznámého textu popral žák 7. ročníku Lukáš Faltýnek z Masarykovy základní školy v Bohumíně, který nenašel konkurenci ve své kategorii a stal se i absolutním vítězem.

Soutěž už tradičně pořádala bohumínská knihovna pro žáky druhého stupně bohumínských škol. V letošním roce se ve "čtenářském souboji" utkalo 30 čtenářů, které do soutěže nominovali jejich pedagogové. V prvním kole soutěže si každý mohl z regálu vytáhnout jakoukoli knihu, přečetl z ní úryvek poté se pokusil svými slovy o interpretaci toho, co četl. V druhém kole si soutěžící vylosovali neznámý text, který museli přednést před tříčlennou porotou.

Ta hodnotila nejen techniku řeči a výslovnost, ale i intonaci, originalitu četby či porozumění stylu autora. i volbě vlastního textu soutěžící nejčastěji sahali do regálů pro Harryho Pottera. Celou soutěž připravila a neznámý text pečlivě vybírala knihovnice dětského oddělení Jana Giecková podle oblíbenosti jednotlivých titulů.

Projev soutěžících dokazoval, že i v dnešní době je kniha přirozenou součástí života dětí. Porota tak měla těžký úkol vybrat, kdo si zaslouží diplom a také dárek.

Mezi šestými třídami vybojovala první místo Adéla Dluhá z primy bohumínského gymnázia. V kategorii sedmých tříd uspěl Lukáš Faltýnek z Masarykovy základní školy v Bohumíně, který nenašel konkurenci ve své kategorii a stal se i absolutním vítězem. Kromě ceny a diplomů si domu odnesl také dort. Nejlepší mezi osmáky se stala Kateřina Koktová ze ZŠ ČSA a mezi deváťáky excelovala Zuzana Plášková z Masarykovy základní školy.

V porotě zasedla bývalá ředitelka knihovny K3 Mgr. Jana Leparová, vedoucí MŠ Skřivánek Mgr. Marcela Dendisová a herec Petr Pěnkava.

Zvětšit
Zvětšit
Zvětšit
Zvětšit
Zvětšit

Zpět


Ptejte se knihovny
Facebook
CELÉ ČESKO ČTE DĚTEM
BIBLIOHELP
ČTESYRÁD
ČESKÁ BIBLIOGRAFICKÁ DATABÁZE
SAFER INTERNET
Databáze knih

Newsletter

Partneři



Kulturní měsíčník   Kudyznudy.cz - tipy na výlet   Město Bohumín   Bospor Bohumín