Aktuality z knihovny

Knihovna odměnila nejpilnější čtenáře a nejlepší řešitelé interaktivních soutěží

Knihovna ocenila nejpilnější čtenáře. Ti, kteří ovládají takzvané rychločtení, zvládnou v průměru více jak dva tituly denně.

Mezi ně patří Jaroslava Bučková a Stanislava Hloušková. Paní Stanislava si v roce 2018 půjčila v dospělém oddělení 550 knižních svazků, Jaroslava Bučková 861.

V bývalém studijním oddělení pobývala nejčastěji Olina Dudášová – na jejím kontě je 354 titulů.

Nejpilnější čtenáře ocenila také dětská oddělení, a to jak v Novém Bohumíně, tak na pobočce ve Skřečoni. A cenu si odnesla taky nejaktivnější rodina – rodina Mrázkova.

Knihovna není jen o půjčování knih. Mladé čtenáře motivuje interaktivními soutěžemi a sázka na tuhle kartu dětskému oddělení KáTrojky vychází. Adéla Mrázková a Klára Bialková zvítězily v celoroční soutěži nazvané Detektiv. Pátraly, do které knížky patří vybraný kousek textu a kdo je jejím autorem.

Populární je taky soutěž nazvaná Lovci perel – spojená s otázkami ke knížkám. Hlavní cenou je tablet. Tentokrát knihovna udělila za celoroční snažení rovnou dva. Adéla Mrázková z Nového Bohumína a Karolína Tataruchová ze Skřečoně nasbíraly stejný počet bodů.

Více fotek ze setkání najdete zde.

(Text: Lukáš Kania)

Gratulujeme vítězům a všem příznivcům moc děkujeme!

Zvětšit
Zvětšit
Zvětšit
Zvětšit
Zvětšit
Zvětšit
Zvětšit

Zpět


Ptejte se knihovny
Facebook
CELÉ ČESKO ČTE DĚTEM
BIBLIOHELP
ČTESYRÁD
ČESKÁ BIBLIOGRAFICKÁ DATABÁZE
SAFER INTERNET
Databáze knih

Newsletter

Partneři



Kulturní měsíčník   Kudyznudy.cz - tipy na výlet   Město Bohumín   Bospor Bohumín