Aktuality z knihovny
Kurz vaření ayurvédské kuchyně
Kurz je určený všem, kteří se chtějí dozvědět něco o ayurvédské kuchyni a také si vyzkoušet sami připravit jídla, která mohou v různých obměnách vařit i doma.
Náplň kurzu: základní principy stravování a vaření podle ayurvédy, tři dóši a tři guny (kvality), šest chutí, význam používání koření v ayurvédě. Uvaření kompletního menu a příklady různých variant obědů/ večeří. Každý účastník si připraví také vlastní ghí z jedné kostky másla. Veškeré suroviny budou zajištěny.
Připravované menu:
- Polévka: Jagannáthův dhal (luštěninová polévka)
- Hlavní chod: Kičrí, kofta (zeleninové karbanátky) a chutney (pálivá omáčka)
- Dezert: Dvarácké burfi
- Nápoj: Tamarindová limonáda
Více info o kurzu najdete zde.
Nutná rezervace míst předem, a to nejpozději do středy 30. ledna 2019.