Aktuality z knihovny

Nejlepší čtenář knihovny roku 2016

Pomyslnou první příčku nejlepšího čtenáře obhájila Stanislava Hloušková, která si v roce 2016 vypůjčila v knihovně K3 Bohumín 793 knih. Kdybychom k tomu připočítali vypůjčené časopisy a menší brožury, bylo by číslo ještě vyšší.

 

Nejpilnější čtenáři byli před koncem roku již po šesté pozváni na setkání v bohumínské knihovně, kde byli oceněni za nejvíce výpůjček i aktivitu ve čtenářských soutěžích. Tato setkání „S koledou“ jsou příjemnou příležitostí, jak čtenářům poděkovat.

 

Letos jsme udělali malou změnu. Výpůjčky se počítaly pouze z vypůjčených knih, tedy bez menších brožur a časopisů. Číslo by s nimi bylo ještě vyšší,“ uvedla vedoucí knihovny Magdaléna Fedorowiczová a dodala: „Díky patří všem čtenářům, kteří knihovnu navštěvují. Ne každý má dostatek času číst a ne každý má schopnost rychločtení jako paní Hloušková.

 

Vítězové dospělého oddělení: Stanislava Hloušková 793 výpůjček, Pavel Dostál 363 výpůjček, Walter Jaworski 321 výpůjček.

 

Diplom za nejvíce výpůjček v rámci rodiny získali stejně jako loni Balcarovi.

 

Pobočky knihovny: Záblatí Marta Lučanová 108 výpůjček, Starý Bohumín Dagmar Potyšová 145 výpůjček, Skřečoň Stanislava Hloušková 160 z celkových 793 výpůjček.

 

Ve studovně obsadili horní příčky při čtení časopisů a denního tisku: Olina Dudášová 346 výpůjček, Ivana Hrbáčová 233 výpůjček, Milan Hrbáč 206 výpůjček.

 

Čtenáři dětského oddělení byli ohodnoceni v rámci soutěže Lovci perel. Tablety za první místa na první stupni získala Mária Skalová 98 výpůjček, druhý stupeň Hana Krajčovičová 135 výpůjček. První místo ve vědomostní soutěži Letem světem získala Terezka Mrázková a Hanička Čepeláková.

 

Hosty setkání byli zpěváčci paní učitelky Marcely Suchánkové společně s vítězi soutěže Bohumínská superstar, kteří zazpívali nejen koledy, ale také ukázky současné populární hudby.

Zvětšit
Zvětšit
Zvětšit
Zvětšit
Zvětšit
Zvětšit
Zvětšit

Zpět


Ptejte se knihovny
Facebook
CELÉ ČESKO ČTE DĚTEM
BIBLIOHELP
ČTESYRÁD
ČESKÁ BIBLIOGRAFICKÁ DATABÁZE
SAFER INTERNET
Databáze knih

Newsletter

Partneři



Kulturní měsíčník   Kudyznudy.cz - tipy na výlet   Město Bohumín   Bospor Bohumín