Vinobraní (Kultura)


So 12.9.2015, 14:00 Přidat do kalendáře
Nám. T. G. M.
zdarma


Milovníci dobrého vína, neváhejte a navštivte již pátý ročník vinobraní v Bohumíně! Čekají na vás kvalitní i sudová vína a několik druhů burčáků. K poslechu zahraje Midnight Coffee Session, Cimbálova muzika Lipka Ostrava a folková kapela Reserve. Součástí Vinobraní bude i pokus o rekord „Nejvíce lidí pojídající hroznové víno na jednom místě“.

Program:

14.00 Midnight Coffee Session
15.00 Rekord – "Nejvíce lidí pojídající hroznové víno na jednom místě."
15.45 CM Lipka Ostrava
17.00 Midnight Coffee Session
18.45 Reserve folková kapela
19.45 Konec

Midnight Coffee Session není jen klasická cimbálovka, její repertoár je daleko pestřejší: od lidových písní ve vlastních aranžích přes jazzové standardy, melodie z filmů a muzikálů, až po populární písně. Vlivy Moravského a Slovenského folkloru se mísí se swingem a současnou hudbou a vzniká spojení moderního repertoáru s nástrojovým obasazením tradiční cimbálovky. Tato kapela působí od roku 2010 v Brně a má za sebou mnoho vystoupení na koncertech i soukromých akcích. Midnight Coffee Session poskytne multižánrový hudební doprovod i pro vaši akci, vytvoří příjemnou atmosféru a přinese nezapomenutelný hudební zážitek.

CM Lipka Ostrava
Cimbálová muzika Lipka vznikla v roce 1983 v Ostravě‑Porubě. Sdružuje zájemce o poznávání významné části hudebního dědictví staré lidové kultury Moravy, Slezska a částečně Slovenska, které svým obsahem a rozsahem představuje unikát v Evropě i ve světě. Lipka usiluje o hudební projev blízký tradičnímu pojetí lidové hudby. Dává tak vyniknout původním estetickým hodnotám vloženým dávnými anonymními autory do starých nápěvů, jež mnohé z nás dodnes oslovují pro svůj citový náboj a ke kterým se vrací i část mladé generace.

Reserve folková kapela
Jsme parta-5ti ostravských muzikantů a hrajeme autorskou muziku. Tahle parta se sešla v červnu 2006 aby si zahrála společně na jednom festivale a už nám to nějak zůstalo.

Informace:

Všeobecné obchodní podmínky [pdf]


Zpět


Newsletter

Partneři



Kulturní měsíčník   Kudyznudy.cz - tipy na výlet   Město Bohumín   Bospor Bohumín