Vinobraní (Kultura)


So 17.9.2016, 14 hod. Přidat do kalendáře
náměstí T.G.M. Nový Bohumín
zdarma


Milovníci dobrého vína neváhejte a navštivte pátý ročník vinobraní v Bohumíně!

30 vzorků kvalitních jihomoravských vín, několik druhů burčáku, sudová vína.

Program:

14:00 – 16:00 cimbálovka FCM Radegast

16:00  – 16:15 folklorní soubor Morava

16:15  – 17:15 cimbálovka FCM Radegast

17:20 -  17:50 folklorní soubor Morava

18:30 – 20:00 cimbálovkaValašské peklo

 

FCM Radegast:

http://www.freecimbalmusic.cz/

Psal se rok 1999, když se pár frenštátských hudebních nadšenců rozhodlo, že budou společně rozdávat radost pramenící z lidové hudby všem, kdo o to bude stát. Původní záměr věnovat se výhradně lidové a cimbálové muzice se postupem času změnil a mění se svým způsobem dodnes. Stále však hovoříme o lidové hudbě, i když dle mnoha názorů jsme již poměrně netradiční cimbálová muzika, ve které se odráží i hudba současnosti. Jako název jsme zvolili trochu patrioticky jméno našeho pohanského boha slunce, války, hojnosti a úrody — Radegasta — a aby se to nepletlo, užíváme v názvu zkratku FCM, což je Frenštátská cimbálová muzika anebo Free Cimbal Music.Frenštátská cimbálová muzika Radegast Vás osloví především svým nadšením do hry, které Vás, jak doufáme, dokáže nevídaným způsobem strhnout ke zpěvu či tanci. Při poslechu tak často pookřeje nejedno srdce posluchače.

 

Folklórní soubor Morava

http://fsmorava.wz.cz/

Folklorní soubor MORAVA je občanské sdružení, se sídlem v Ostravě, které se věnuje prezentaci valašského folklóru, zejména tanci z jižního Valašska.
Kromě temperamentních tanců jako je stará uherská, čardáše se představuje tanci z více oblastí Valašska - jako zatáčaný, valaský, točené v různých choreografických úpravách, figurálními tanci, mateníky.

 

Valašské peklo

http://www.valasskepeklo.cz/

Naše cimbálovka hraje písničky, které osloví všechny posluchače, speciální hudební přání právě pro Vás je samozřejmostí!

V našem širokém repertoáru jsou ty nejznámější písničky, které mají lidé nejraději a které znají a každý si může poručit tu svou. Pocházíme z různých míst Moravy a každý muzikant přináší něco ze svého regionu.

Proto od naší cimbálové muziky uslyšíte písničky z celé Moravy, Slovenska, Maďarska, písně pop music, interpretů Buty, Chinaski, Nightwork, Elvis Presley, Beatles apd.), skladby klasické hudby, světové evergreeny a nechybějí ani písně z večerníčků a pohádek pro ty nejmenší.

Informace:

Všeobecné obchodní podmínky [pdf]


Zpět


Newsletter

Partneři



Kulturní měsíčník   Kudyznudy.cz - tipy na výlet   Město Bohumín   Bospor Bohumín