Sůl nad zlato (Divadlo)


Ne 16.10.2016, 10:00 Přidat do kalendáře
Sál kina K3 Bohumín
Cena: 80 Kč


Příběh „Soli nad zlato“ je asi všem dobře známý: Král neporozumí slovům milované dcery Marušky, kterými chtěla svému otci vyjádřit lásku a oddanost, nepochopí, že sůl pro ni znamená vzácnost, bez které se nedá žít a v náhlém výbuchu hněvu vyžene Marušku z domu. Tím přivolá na království kletbu, kterou může zlomit jen svým prozřením a přiznáním chyby. Ani mocný člověk nemusí mít vždy pravdu. Pohádkovou atmosféru dotvářejí písničky, které přinášejí do děje i odlehčení i legraci. Cílem představeni je především přiblížit klasický příběh současnému malému divákovi.

Hraje DAP - divadelní agentura Praha.

Divadelní představení je určeno dětem od 4 do 10 let, ale dobře se baví i rodiče.

Délka představení 57 minut

Autorská práva zastupuje DILIA

Hrají:

král -  Zdeněk Košata

kmotra - Milada Bendářová

Maruška - Marta Sovová / Tereza Causidisová

Albína - Kristýna Kudrnáčová / Lucia Schubertová

koza Cecilka  -  Kristýna Kudrnáčová / Lucia Schubertová

Hudba:

Tomáš Alferi

Režie:

Miroslav Pokorný

Aby autorka přiblížila příběh dnešním dětem, polidštila poněkud strnulé postavy klasické pohádky a oblékla je do kabátů normálních lidí s dobrými i špatnými vlastnostmi, které potkáváme i dnes.

Oproti původní pohádce, namísto dvou Maruščiných sester vystupuje v této verzi jen jedna, panovačná Albína, sebevzhlíživá slečinka toužící po královské koruně. I ona však dojde k poznání svých chyb. Žádná z postav v pohádce není prvoplánově zlá, jsou to spíše chybující, někdy komičtí lidé a autorka je vede ke smířlivé nápravě. Ani král není v našem příběhu autoritativní majestát, jak nám ho líčí klasika, ale spíš legrační, pošetile trucovitý, ale v podstatě dobrácký a starostlivý tatínek. Autorka obohatila příběh ještě o další postavy:

- laskavou a dobrou kmotřičku obdařila nejen lidovou moudrostí ale i jistým tajemstvím a nadpřirozenými schopnostmi

- a koza Cecilka a svými glosami vnáší do příběhu humor a dobrou náladu.

Na námět Boženy Němcové volně zpracovala Božena Šimková. Prozaičku, dramatičku, autorku televizních scénářů, spisovatelku Boženu Šimkovou nemusíme představovat. Děti znají především její televizní pohádky. Například její Krkonošské pohádky potěšily již několik generací malých diváků a stále patří mezi nejoblíbenější večerníčky. Pro naši agenturu napsala řadu původních pohádek: Kovářkou pohádku, Princeznu a loupežníky, Krakonošův klobouk, Jak si princezna vzala draka, Jak se krotí princezna. Nyní sáhla do pokladnice české klasiky a vybrala jednu z nejznámějších pohádek z díla naší nejmilejší pohádkářky, Boženy Němcové  -  „Sůl nad zlato“.

Divadelní Agentura Praha pořádá již 18 let převážně zájezdová představení několika divadelních titulů pro dospělé a pro děti. Svá představení nabízí pro celé území České republiky. Všechna představení jsou bohatě kostýmovaná, výpravná s hudbou. U diváků mají příznivý ohlas. Každá pohádka měla minimálně 220 - 250 úspěšných repríz. Každou z pohádek vidělo přes 45.000 dětí.



Prodej vstupenek:

Prodej vstupenek na filmová promítání, divadla a další kulturní akce K3 Bohumín je také vždy 30 minut před začátkem akce.
Prodej vstuenek do letního kina probíhá vždy 30 minut před začátkem promítání přímo v letním kině.

O státních svátcích je pokladna kina otevřena pouze 30 minut před plánovaným promítáním filmů. Stejně tak v období Vánoc a Nového roku, resp. od 24. prosince do 1. ledna, je pokladna přístupná jen 30 minut před promítáním.

Vstupenky na výše uvedenou akci si můžete koupit pouze v pokladně kina nebo on-line, rezervace není možná. U míst pro vozíčkáře je možná rezervace a prodej vstupenek pouze v pokladně kina Další informace o prodeji vstupenek a pravidlech předprodeje ZDE.

Již zakoupené vstupenky NELZE vrátit.

Otevírací doba pokladny:

pondělí 12:00 - 15:30
úterý 12:00 - 17:00
středa 08:00 - 13:00
čtvrtek 12:00 - 15:30 16:00 -18:30
pátek 12:00 - 15:30

Informace:

Všeobecné obchodní podmínky [pdf]






Zpět


Newsletter

Partneři



Kulturní měsíčník   Kudyznudy.cz - tipy na výlet   Město Bohumín   Bospor Bohumín