Esoterický festival (Kultura)


So 5.11.2016, 9:00 Přidat do kalendáře
Sál kina K3 Bohumín
Cena: 50 Kč, 190 Kč


Milan Hrabánek - Holotropní dýchání

Lékař a psychiatr s dvacetiletou praxí se zaměřením na léčbu závislostí. Po návratu z úspěšného působení v zahraničí založil v Opavě občanské sdružení Holos. Holos je otevřený celostnímu vnímání života a na tomto základě rozvíjí komplexní psychoterapii, léčení a propagaci životního stylu na holistických principech kromě léčení se věnuje péči o krajinu, obnově obecních tradic, péči o zdraví celé komunity je Grofovým žákem, certifikovaným instruktorem holotropního dýchaní vyučuje na Ústavu ošetřovatelství při Slezské univerzitě v Opavě od roku 2007 působí také jako docent na The Free Swiss University of St. George´s působí jako instruktor tance a tanec považuje za ozdravný fenomén celé komunity.

 

Mgr. Jakub Majetny - Imaginace - cesta k sobě

klinický psycholog / psychoterapeut / lektor

Imaginace je způsob, jak být v kontaktu se svým nitrem. Jde o metodu, kterou pro účely psychoterapie hojně využíval C.G.Jung a mnozí další. Můžeme si představit to, co bylo, nebo to, co by mohlo být, nebo také to, co nám může připadat neskutečné a nedosažitelné. Díky imaginaci dáváme prostor hlubším vrstvám naší duše v řeči obrazů, symbolů a dějů. Její praktické využití nám může přinést porozumění tělu, jistotu v rozhodování, zahojení starých zranění nebo jen klidné a příjemné uvolnění. Srdečně zvu k malé ochutnávce.


Roman Barták - O terapii tmou

Zahraniční výzkumy prováděné od 70. let minulého století v USA ukazují, že terapie tmou již krátkodobé variantě (24h) podporuje kognitivní procesy (př. paměť, učení či řešení praktických problémů). Dále může být pobyt v takovém prostředí především z pohledu odpočinku od dlouhodobé zátěže, zvládání stresu, léčbě hypertenze, snižování hmotnosti a podpoře kreativity. Podle Petere Suedfelda terapie tmou ve spojení s jinými terapeutickými technikami může pozitivně ovlivňovat změnu postojů, které mohou být pro jedince problematické. Mimo jiné hovoří hlavně o změnách návykového chování: přejídání, konzumace alkoholu a kouření.

Naše filozofie je postavena na tom, že pobyt ve tmě bývá pro člověka jedním z nejzajímavějších a současně nejpřínosnějších zážitků v životě. Na jeho počátku je často sice jemná, přesto neodolatelná touha vyzkoušet terapii tmou. Následuje často dlouhodobé rozhodování, pak vyjednávání s nejbližšími. Pak přijde pobyt ve tmě, nadšení i konkrétní přínosy z jeho absolvování, často pak i pobyty další.


Jiří Hamerský – Škola smíchu

Škola smíchu Jiřího Hamerského je unikátní program na odbourání psychických bloků, zvýšení dobré nálady a energie. Protože se jedná o časově relativně velmi krátkou akci, bude do hloubky představena JEDINÁ technika - a to v několika kolech (vlnách) s postupně se zvyšující intenzitou.
V jednotlivých blocích mezi samotných smíchem se například dozvíte, co jsou to humorné segmenty a jak si i v běžném životě vytvářet stále více okamžiků plných humoru a smíchu. Také si řekneme proč může smích plnit podobnou funkci jako sex, co je to vnitřní úsměv a jak mít dobrou náladu téměř neustále - navzdory tomu, když se vše hroutí. Čeká vás večer plný smíchu s nejedním překvapením.


Valentovi - Výklad palmových listů

Představte si, že před několika tisíci lety sedm mudrců napsalo do palmových listů osudy lidí, kteří se někdy v budoucnu přijdou zeptat na svůj optimální životní plán. Palmový list se vyhledává jen podle otisku palce. Jakmile jej otisknete na papír, odešleme jej do knihovny a jakmile se list najde, nemusíte letět do Indie. Díky moderní technice se propojíte z Prahy s knihovnou, započne čtení a vy se dozvíte vše, co se máte v danou chvíli dozvědět.

 

+ čajovna, raw strava, bylinky, svíčky, obrázky, kameny, etno oblečení



Prodej vstupenek:

Prodej vstupenek na filmová promítání, divadla a další kulturní akce K3 Bohumín je také vždy 30 minut před začátkem akce.
Prodej vstuenek do letního kina probíhá vždy 30 minut před začátkem promítání přímo v letním kině.

O státních svátcích je pokladna kina otevřena pouze 30 minut před plánovaným promítáním filmů. Stejně tak v období Vánoc a Nového roku, resp. od 24. prosince do 1. ledna, je pokladna přístupná jen 30 minut před promítáním.

Vstupenky na výše uvedenou akci si můžete koupit pouze v pokladně kina nebo on-line, rezervace není možná. U míst pro vozíčkáře je možná rezervace a prodej vstupenek pouze v pokladně kina Další informace o prodeji vstupenek a pravidlech předprodeje ZDE.

Již zakoupené vstupenky NELZE vrátit.

Otevírací doba pokladny:

pondělí 12:00 - 15:30
úterý 12:00 - 17:00
středa 08:00 - 13:00
čtvrtek 12:00 - 15:30 16:00 -18:30
pátek 12:00 - 15:30

Informace:

Všeobecné obchodní podmínky [pdf]






Zpět


Newsletter

Partneři



Kulturní měsíčník   Kudyznudy.cz - tipy na výlet   Město Bohumín   Bospor Bohumín