Největší tajemství třetí říše (Přednášky, besedy)


Čt 9.2.2017, 17:00 Přidat do kalendáře
přednášková místnost knihovny (1. patro)
Cena: 50 Kč


PŘEDNÁŠKA, SETKÁNÍ: Autor literatury faktu, účastník a iniciátor mnoha záhadologických expedic, specialista na poklady a historické záhady Milan Zacha Kučera představení nejen svou knihu, ale i výsledky nejnovějších terénních výzkumů badatelských skupin v podzemním komplexu Sovích hor i nová vysvětlení domněnek a legend. Kniha získala cenu E. E. Kische za literaturu faktu pro rok 2013.

Největší tajemství třetí říše II k dotisku druhého vydání stejnojmenné knihy autor v 90 minutové přednášce obsahující i dva krátké filmy představí neznámou část historie II. světové války.

Po největší tankové bitvě dějin u Kurska se válečné štěstí obrátilo v neprospěch nacistů. Od té chvíle začínají obrovské podzemní práce v oblasti nedaleko Náchoda, ovšem již na dnešním polském území. Třetí největší polský zámek Ksiaž je přebudováván na poslední hlavní stan Hitlera a jsou v něm provedeny obří podzemní práce – jen hlavní výtahová šachta na centrálním nádvoří zámku měla rozměry ústí 20x25 metrů!!!

V poblízkých Sovích horách je pak v šesti horách vyvrtáno šest podzemních komplexů, z nichž některé jsou tak velké, že se na nich dá plout na lodích. V přednášce jsou představeny všechny tyto objekty a reálie i legendy spojené s objevováním této pro Čechy skryté části historie.

Přednášky ke knize spojené s velkou návštěvností zaujmou milovníky historie, vojenské nadšence, čtenáře například oblíbeného záhadologa Ludvíka Součka a vůbec milovníky záhad.

 

Videa s autorem:

Televize PRIMA: https://www.youtube.com/watch?v=2rp60b_uZSU

https://www.youtube.com/watch?v=LmBOLCUwj7M

Český rozhlas : https://www.youtube.com/watch?v=FQrryHH2EK4

Klimkovická televize: https://www.youtube.com/watch?v=3TjRNBuIF68

Trnavská televize: http://www.mtt.sk/up/clanky-kultura/Tajomstva-Tretej-rise-25-02-2016

Informace:

Všeobecné obchodní podmínky [pdf]


Zpět


Newsletter

Partneři



Kulturní měsíčník   Kudyznudy.cz - tipy na výlet   Město Bohumín   Bospor Bohumín