Popletené pohádky - Celý program (Akce pro děti a mládež)


Po 31.7.2017, 17:00 Přidat do kalendáře
Dětské oddělení
zdarma


INTERAKTIVNÍ HRA: Teta Běta ráda plete svetry, šály, rukavice...a také pohádky. Tyto prázdniny uplete pořádný pohádkový svetr a vy, děti, máte co dělat, abyste všechny tetiny popletené pohádky pokaždé rozpletly.

 

PRAVIDLA: Děti poznávají popletené pohádky, plní pohádkové úkoly, luští křížovky, tajné šifry, doplňují spojovačky, vybarvují omalovánky, vyrábějí tematické pohádkové motivy a další.

Za splnění všech úkolů získávají do své hrací karty „perníkové srdíčko.“ Čím více splněných úkolů, tím větší odměna čeká děti v malé knihovnické pohádkové říši.

 

Každý den je pro menší i větší děti připravena výtvarná dílna, úkoly, pohybové aktivity, kvízy, křížovky, hry a soutěže. Na konci měsíce budou děti ohodnoceny.

 

PROGRAM:

  • Po 3. 7. HLOUPÝ HONZA Jeden Honza byl tuze hloupý. Podíval se na žáby u rybníka a povídá: „Tahle panna to není – ta taky ne – tohle je Zlatovláska.“
    Projdi kolem rybníka, ulov rybku, chytni žábu a najdi Zlatovlásku, u které je ukrytý vzkaz. Vyrob Zlatovlásce čelenku.

  • Út 4. 7. STOLETÝ SPÁNEK Sklonil se k ní a políbil ji. Růženka procitla ze stoletého spánku. Otevřela oči a usmála se... „Kdepak jsi byl tak dlouho, Broučku?“ „Byl jsem u kmotřičky.“
    Vyrob z krepového papíru růže, postav z kostek zámek, splň úkoly a dostaň se k Růžence.
  • Pá 7. 7. ČOČKA NEBO HRÁŠEK? Sklonil se k ní a políbil ji. Růženka procitla ze stoletého spánku. Otevřela oči a usmála se... „Kdepak jsi byl tak dlouho, Broučku?“ „Byl jsem u kmotřičky.“
    Vyrob z krepového papíru růže, postav z kostek zámek, splň úkoly a dostaň se k Růžence.

  • Po 10. 7. POPELČINA KAŠE A když je kočár odvezl na zámek, Popelka se dala do práce. Postavila hrneček na stůl a poručila:„Hrnečku vař!“ Hrneček se dal do vaření a brzy byl plný kaše.
    Zahrej si hru Kdo je rychlejší, vylušti křížovku a tajenka tě zavede k balíčku s hmotou, ze které vyrob hrneček, další hrneček vyrob z papíru a ozdob ho.
  • Út 11. 7. CO JE TO ZA ZVUKY? Rumcajs nabil do pistole žalud a silně vystřelil. I poslala bába dědka, aby se šel podívat, že se jí zdá, jako by někdo loupal perníček.
    Vyrob srdíčko k perníkové chaloupce, které chybí střecha. V chaloupce najdeš sladkost a polevu, ozdob si ji a smlsni.
  • St 12. 7. CHYŤTE BABIČKU A KOBLÍŽEK! Pověz, kdo je v zemi zdejší nejkrásnější?“ Zrcadlo se zakalilo a zeptalo se: „Kam jdeš, Karkulko?“ „K babičce.“ Jakmile to vlk uslyšel, odběhl a řekl: „Koblížku, já tě sním.“
    Vyrob sedm trpaslíků a pojmenuj je, jména najdeš v doplňovačce a doplňovačku v břiše vlka, kterého musíš v prostorách knihovny najít a při hledání hrát hru Na skokana.
  • Čt 13. 7. BRÁNA PEKEL A najednou ho chňapla Káča a v tom okamžiku se myslivec proměnil v čerta a letěl s ní rovnou k peklu. Zabušil na pekelnou bránu a zvolal: „Smolíčku pacholíčku, otevři nám svou světničku.“
    Projdi pekelnou říší, ale nesmíš se dotknout ohně. Splň pekelné úkoly a vyrob čerty.
  • Pá 14. 7. ZÁCHRANA SLUCHÁTKA Kůzlátka se polekala a řekla: „To není naše maminka, ta má tenčí hlásek. Neotevřeme!“ A Jonatán začal štěkat samou radostí a Mach a Šebestová štěkali taky a celá třída štěkala...
    Najdi kouzelné sluchátko a přej si cestu do pravěku, tam vyrob z koření sněžného muže a zachraň mamuta.

  • Po 17. 7. ŠMOULÍ ŘEPA Pejsek ještě zavolal na pomoc myšku. Stoupla si za kočičku a s pejskem, vnučkou, babičkou a dědečkem táhli a řepu vytáhli. A pak se spokojení šmoulové vydali na cestu domů...
    Čeká tě strašidelná cesta ke Gargamelovi. Vyrob šmoulí vesničku, najdi Šmoulinku, u které je ukryto překvapení a vyrob kouzelné hodiny, které dokážou zastavit čas.
  • Út 18. 7. ČARODĚJ A KRÁSNÁ LABUŤ Ošklivé káčátko přišlo k domku. „Kdopak jsi?“ vytřeštil oči Plechový Drboštěp. „Já jsem Oz, veliký a strašlivý.“
    Vyrob z novinových ústřižků obrovského čaroděje, z kostek vytvoř divadlo a zahrej pohádku Ošklivé káčátko nebo vymysli vlastní pohádku.
  • St 19. 7. TYGŘÍ DRÁPY Ranjanův otec si vytáhl rukáv a odhalil na své paži otisk čtyř tygřích drápů. Potom něco zašustilo v křoví a tam stál – Tygr. „Stalo se něco?“ zeptal se ho Medvídek Pú.
    Vyrob prstové loutky zvířátek nebo masku tygra, najdi tajemnou obálku a splň úkol, který je v ní ukrytý, zapoj se do hry Hrátky se zvířátky.
  • Čt 20. 7. PŘÍZRAK Z HLUBIN Chytil jsem zlatou rybku, která splní každé mé přání.“Chtěl bych na pouť, prý tam prodávají perníková srdce,“ odpověděl Mikešovi Pašík. Splň si tato přání – stát se tanečnicí, moderátorem a modelkou nebo stavitelem, závodníkem a policistou. Vyrob kytičku do střelnice ze samých písmenek a barevné kruhové lízátko.
  • Pá 21. 7. MAKOVÁ KRABICE Pinocchio, štěstím bez sebe, vylezl na jeviště ke svým novým kamarádům. „Dovolte mi, abych se představil. Jsem tropický motýl Ibrahím.“ V tu chvíli Maková panenka úplně ztratila srdce.
    Čekají tě krabicové závody - chůze z krabice do krabice, hod krabicí, lezení s krabicí na zádech. Krabicová hádanka a soutěž o nejoriginálnější krabici. Vyrob si motýla Emanuela.

  • Po 24. 7. TROUFALÁ MAŠINKA Percy se ocitl hluboko ve vodě, déšť začínal zhášet oheň a všem byla zima. A tak si prasátka postavila domeček ze slámy, ze dřeva a z cihel.
    Vyrob si mašinku z krabiček od čaje a masku vlka. V této masce projdi cestu kolem tří domečků a splň dané úkoly.
  • Út 25. 7. KRKOVIČKŮV KRTEČEK Zasaďte ocásek do země, zalévejte a občas posolte, vyroste vám prasátko,“ řekl Krkovička klukům. A jednoho dne se objeví malý kopeček, pak další a další. A z něho leze...
    Projdi barevnou loukou, najdi obrázky květin a pojmenuj je, vyrob si květinkový obrázek nebo krtečka v rámečku, kterým si doma můžeš ozdobit pokojíček.
  • St 26. 7. HALÓ, TADY UFONI! Já jsem Alva, jsem vynálezce a tohle je moje laboratoř, ale musím říct, že tento pokus se nevyvedl a pro Fifinku nemám zase nic.“
    Projdi kruhový slalom, najdi kruhové úkryty, zdolej kruhové překážky a vyrob si ufona. Najdi časopis Čtyřlístek číslo… a splň úkoly, které v něm najdeš.
  • Čt 27. 7. ŽOFČINY OLYMPIJSKÉ HRY Večer jsou u stolu všichni jak zařezaní, když tu se ozve – Asterix to zařídí! A Žofku moc mrzí, že na něho tak vyjela...
    Vytvoř plakát, který láká k olympijským hrám a splň sportovní disciplíny.
  • Pá 28. 7. BYSTROZRAKÝ SHREK Shrek pospíchal domů do bažiny za rodinou a cestou potkal tři chlapíky. Jeden se jmenoval Dlouhý, druhý Široký a třetí Bystrozraký.
    Z látky vyrob a pomocí bramborových razítek ozdob šátek pro Bystrozrakého, projdi dráhu pomocí létajících bot, z nafukovacího balónku se nauč vytvořit zvířátko.


PRÁZDNINY NA POBOČKÁCH KNIHOVNY

STARÝ BOHUMÍN: Z důvodu výměny oken je pobočka od pondělí 3. 7. do pátku 4. 8. ZAVŘENÁ.

ZÁBLATÍ: POPLETENÉ POHÁDKY od 13 do 17 hod., 0 Kč

Po 3. 7. Popelčina kaše

Po 10. 7. Troufalá mašinka

Po 17. 7. Chyťte babičku a koblížek

Po 24. 7. Krkovičkův krteček

Po 31. 7. Stoletý spánek

 

SKŘEČOŇ: POPLETENÉ POHÁDKY od 13 do 17 hod. (mimo středu), 0 Kč

Po 3. 7. až pá 7. 7. (mimo státní svátky) Popelčina kaše a Troufalá mašinka

Po 10. 7. až pá 14. 7. (mimo středu) Krkovičkův krteček a Chyťte babičku a koblížek

Po 17. 7. až pá 21. 7. (mimo středu) Hloupý Honza a Stoletý spánek

Po 24. 7. až pá 28. 7. (mimo středu) Záchrana sluchátka a Šmoulí řepa


ZMĚNA PROVOZNÍ DOBY O PRÁZDNINÁCH

Od soboty 1. 7. 2017 do pátku 1. 9. 2017 PRÁZDNINOVÝ PROVOZ KNIHOVNY:

Prodloužení provozní doby DĚTSKÉHO oddělení:

Pondělí až pátek od 9 do 12 a od 13 do 17 hod. (Výjimka: středa 30. 8. pouze od 9 do 12 hod.)

 

Zkrácení provozní doby DOSPĚLÉHO oddělení:

Pondělí až pátek od 8 do 12 a od 13 do 17 hod. (středa pouze od 8 do 12 hod.)

Sobota ZAVŘENO

Provoz studovny a pobočky Skřečoně a Záblatí zůstává beze změn.

-------------------------------------------

Středa 5. 7. a čtvrtek 6. 7. knihovna i její pobočky z důvodu státních svátků UZAVŘENY.

obrázek na plakátu: designed by freepik.com

Bližší informace:

Jana Giecková - knihovnice

Informace:

Všeobecné obchodní podmínky [pdf]


Zpět


Newsletter

Partneři



Kulturní měsíčník   Kudyznudy.cz - tipy na výlet   Město Bohumín   Bospor Bohumín