Stezky poznání Ezo-Festival (Kultura)


So 10.11.2018, 9:00 Přidat do kalendáře
Kinosál a foyer kina K3 Bohumín
zdarma


Sobota 10.11.2018 od 9 hod., foyer a kino K3 Bohumín, vstupné celodenní 190 Kč, jednotlivé přednášky 50 Kč.

 

PROGRAM:

9.30 – 11.00 Marek Ščotka SYMBOLIKA ZAD A PÁTEŘE (přednáška)

11.15 – 12.45 Jana Fedorčák van Coppenolle JAK NA PODVĚDOMÉ PROGRAMY (přednáška)

13.00  - 14.15 MUDr. Michal Raszka, PhD. – ZDRAVOTNÍ ASPEKTY JÓGY (přednáška)

14.25 – 16.25 Libuše Bělousová – DUŠEVNÍ PŘÍČINY CHOROB (přednáška)

16.30 – 17.30 Daniel Plecháček (Muzikohraní) – Harmonizace hlasem - workshop alikvotního zpěvu

 

  • O čajové občerstvení se postará tovaryšstvo z Dobré čajovny z Českého Těšína, kteří budou v mezičasech přednášek provádět pravý čajový rituál.
  • Tradiční pochoutky z ayurvédské kuchyně přinesou manželé Palečkovi.
  • Doplňkový prodej ručně vyráběných oděvů a produktů Diochi a Energy (doplňky stravy).
  • Diagnostikování zdravotního stavu přístrojem Acum.
  • Testování Trakčního lehátka pro zlepšení statiky páteře a zlepšení zažívacího ústrojí.


SYMBOLIKA ZAD A PÁTEŘE (přednáška)

Marek Ščotka - osobní a rodinný terapeut, etikoterapeut, průvodce vědomými změnami v životě, vztazích, zdraví, výchově a podnikání.

Naše tělo je dokonalým strojem pro plnotučný vášnivý život na této planetě. Dodnes v sobě ukrývá mnohá neobjevená tajemství, nad kterými žasnou jak duchovní mudrcové, tak i vědecká obec. Jedním z těchto tajemství je také psychosomatika, tedy procesy, jak se nám do těla otiskuje, neboli somatizuje způsob našeho myšlení, psychika a prožívání emocí. Díky některým již objeveným souvislostem vznikl systém symboliky těla, jakéhosi slovníku, který nám dovoluje z mnoha tělesných projevů, proporcí a stavů rychle vyčíst, co se děje hluboko v nitru člověka a co s tím můžeme dělat. V dnešní době nás z psychosomatiky všeobecně asi nejvíce zajímá symbolika nemocí a její souvislost se závadným způsobem myšlení a prožíváním emocí ve vlastním těle.

Touto přednáškou vám nabízím svůj zjednodušený pohled na symboliku konkrétně zadní strany těla, na záda a páteř. Zjistíte, jaké viditelné informace se tam o člověku ukrývají, kde je hledat, jak je číst a hlavně, jak s nimi dále pracovat, aby mohlo dojít k výraznému zmírnění či úplnému odstranění bolestí, a to zcela bez prášků, náročných cvičení nebo často úplně zbytečných operací. Jak? Přece pochopením vzkazů, změnou chování a životních postojů a také odblokováním si zasekaných emocí a změnou jejich prožívání.

Marek Ščotka se narodil v  Ostravě, dne 5. 11. 1975 ve znamení Štíra. Ascendent má také ve Štíru. Jeho životní číslo je 29 – 11- 2. Ženatý od r. 2004, otec 3 dětí. Žije se svou rodinou v Ostravě. Ve volném čase se věnuje pracím okolo domu, svým dětem, kultuře, hudbě, horám, motorce a kreativním aktivitám.

Je známým a uznávaným odborným konzultantem, rodinným terapeutem, alternativním diagnostikem, etikoterapeutem, numerologem a masérem. Odbornou praxi zahájil v Ostravě v r. 2002

 

JAK NA PODVĚDOMÉ PROGRAMY (přednáška)

Jana Fedorčák van Coppenolle - terapeutka těla i duše.

zRUŠení programů podvědomí. Nalezení našeho potenciálu. Programy - naše dávné tendence a dětské reakce. Život bez jejich omezení. Štěstí, zdraví, hojnost a lehkost je normální stav.
Co nejkratší cesta k sobě samému.

Jana Fedorčák van Coppenolle provází lidi MEDITACÍ i pohybem a učí, jak používat mysl i tělo k lehkosti bytí.

www.tancimzivotem.cz

 

ZDRAVOTNÍ ASPEKTY JÓGY (přednáška)

MUDr. Michal Raszka, PhD - psychiatr, psychoterapeut a instruktor jógy.

Jóga je systém učení, který se v současné době stává velmi populární. Součástí cesty jógy je zaujímání konkrétních pozic (asán). V přednášce se budeme věnovat různým zdravotním aspektům cvičení asán. Přiblížíme si jak jejich blahodárné účinky, tak reálná nebezpečí. V rámci prezentace se budu opírat o výsledky výzkumů, abychom pohledu poskytli tzv. "evidence-based" nádech, který je základem lékařského přístupu. Cílem bude poskytnout základnu pro kritické zamyšlení se nad našimi postoji vůči systému, jenž  je zobrazován povětšinou v pozitivním světle.

 

DUŠEVNÍ PŘÍČINY CHOROB (přednáška)

Libuše Bělousová - přednášející, lektorka.

Seznámíme se se světovým objevem německého lékaře, fyzika a teologa Ryke Geerda Hamera, který jako první na světě prokázal úzkou souvislost našich duševních prožitků s funkcí mozku a jím řízenými orgány a tkáněmi. Pochopíme, která emoce vyvolává u mužů choroby prostaty, u žen rakovinu prsu, myomy v děloze, proč vzniká osteoporóza a problémy s pohybovým aparátem, jaký druh stresu negativně ovlivňuje funkci žlučníku a pod. Nové chápání příčin chorob a jejich dvoufázového průběhu umožňuje velmi často bezlékové řešení. Pochopíme souvislost mezi okruhy emočních stresů a jednotlivými orgány a tkáněmi. Seznámíme se s prevencí vzniku chronických chorob a se způsoby uzdravování.

 

HARMONIZACE HLASEM – WORKSHOP ALIKVÓTNÍHO ZPĚVU

Daniel Plecháček - muzikoterapeut, lektor, hudebník.

Na workshopu se seznámíte s alikvotním zpěvem, který má svou tradici na Altaji, Tuvě a Mongolsku. Je to technika zpěvu, kdy současně zní zřetelně alespoň dva tóny. K základnímu tónu se pomocí modulace rezonančních prostor v ústech vědomě docílí zesílení dalšího, tzv. alikvotního tónu. 
Alikvotní tóny zní k základnímu tónu vždy harmonicky, v tzv. přirozeném ladění, proto působí jako výborný prostředek k tříbení hudebního sluchu, jako cesta k harmonizaci, meditaci a relaxaci. 
Dozvíte se, jak je možné alikvotní tóny začít zpívat a zjistíte, že je to možnost otevřená každému. Na workshopu vás čekají také dechová cvičení a inspirace pro domácí praxi
Alikvotní zpěv nás směřuje k zastavení a naslouchání, k vědomé práci s dechem a hlasem.

Daniel Plecháček se aktivně alikvotnímu zpěvu již několik let. Předává své zkušenosti a lektoruje workshopy, ale také alikvotně zpívá při koncertech a hudebních relaxacích. Seznámí vás s alikvotním zpěvem evropského i asijského stylu, vysvětlí a ukáže rozdíly. (jeho učitelé např.: Gendos, Altai Kai, Hosoo, Ch. Amrhain, D. Hykes, A.Neuwirthová…)

http://www.muzikohrani.cz/






Informace:

Všeobecné obchodní podmínky [pdf]


Zpět


Newsletter

Partneři



Kulturní měsíčník   Kudyznudy.cz - tipy na výlet   Město Bohumín   Bospor Bohumín