Canisterapie - když pes léčí (Přednášky, besedy)


Út 12.4.2011, 17:00 Přidat do kalendáře
přednášková místnost knihovny
Cena: 30 Kč


Kvalifikovaná kynologická poradkyně, chovatelka a trenérka Johana Polášková společně se svými psími spolupracovníky přiblíží, jak se využívá pozitivní působení psa na zdraví člověka.

 

Co je to canisterapie

Canisterapii můžeme také definovat jako způsob terapie, který využívá pozitivního působení psa na zdraví člověka, přičemž klade důraz především na řešení problémů psychologických, citových a sociálně-integračních a působení na fyzické zdraví člověka je u ní druhotné. Uplatňuje se zejména jako pomocná psychoterapeutická metoda při řešení různých situací v případě, že jiné metody nejsou účinné nebo použitelné. Jedná se např. o navazování kontaktu s pacienty, kteří obtížně komunikují a při práci s citově deprivovanými dětmi, autistickými dětmi, mentálně postiženými, v logopedické a rehabilitační praxi, při výskytu apatie, u dlouhodobě nemocných dětí nebo jako součást komplexní terapie v geriatrii apod.

 

Program besedy:

Co je to canisterapie, pro koho se canisterapie provádí, jak se canisterapie provádí, jaký pes může vykonávat canisterapii, co je důležité u canisterapeutického psa, co to obnáší pro člověka, který spolupracuje s canisterapeutickým psem, Sheena a canisterapie, ukázky canisterapie, dotazy posluchačů, mazlení se Sheenou.

Informace:

Všeobecné obchodní podmínky [pdf]





Zpět


Newsletter

Partneři



Kulturní měsíčník   Kudyznudy.cz - tipy na výlet   Město Bohumín   Bospor Bohumín