Divadelní festival na náměstí (Divadlo)


Po 17.6.2013, 19:00 - Pá 21.6.2013, 19:00 Přidat do kalendáře
Nám. T. G. Masaryka
zdarma


Pětidenní festival amatérských divadel. Opět budou divadla hrát pod širým nebem, na pódiu přímo na nám. T. G. Masaryka v Novém Bohumíně. Festival bude zahájen slavnostním průvodem.

Partnerem akce: Nadace OKD

Po 17. 6., v 19 hod.

CO EŠTĚ NEVÍTE, V HOSPODĚ SE DOVÍTE

– divadlo Berani Těškovice


Út 18. 6., v 18 hod.

LÁSKA JE KYTAROVÉ SÓLO - Timboj Bohumín


Út 18. 6., v 19 hod.

IRONIE OSUDU - divadlo P.A.S.T. Ostrava


St 19. 6., v 19 hod.

RODINA JE ZÁKLAD STÁTU – Divadlo u Lípy


Čt 20. 6., v 19 hod

OKNA – Tom a Jeff Havířov


Pá 21. 6., v 17.30 hod.

SVATEBNÍ NOC - Divadlo Skřítek


Pá 21. 6., v 19 hod.

ELEKTRONICKÝ ŽIVOT, NÁDRAŽNÍ, ANEB HAJZLBÁBA

– Dividlo Ostrava

CO EŠTĚ NEVÍTE, V HOSPODĚ SE DOVÍTE – divadlo Berani Těškovice
(autorská hra)
Soubor se věnuje ochotnickému divadlu nepřetržitě od roku 1949. Jeho členů je několik desítek, i když těch aktivně hrajících je o něco méně. Významnou postavou souboru byl jeho dlouholetý režisér Jiří Lichý, jehož štafetu posléze převzal Ing. Oldřich Lindovský, který se do historie taktéž zapsal nesmazatelným písmem. V současné době post režiséra nebo spíše režisérky zastávají Soňa Ulmannová a Jindřiška Režná. Každý rok se snaží přicházet před diváky s novou hrou zejména komediálního žánru. S nastudovaným představením vystupují na soutěžích ochotnických divadel a jsou také spoluorganizátorem přehlídky "Těškovické jaro".

Hru pro letošní rok vybrali a vymysleli, aby si zahrálo co nejvíce herců a hlavně hereček. Děj zasadili do jejich místní hospody a využili nářečí a toho, že moc rádi zpívají. Inspirovali se třemi příběhy (pracovně nazvané- Susede, Konec Herodesa a Polenka, které se mohly stát v kterékoliv vesnici) z filmu a knížky Slovácko sa nesudí a ty propojili debatou a soudem o pomluvách, drbech a klevetách na vesnici.

LÁSKA JE KYTAROVÉ SÓLO - Timboj Bohumín
Na motivy stejnojmenné knihy Jaromíra Pelce. Rocková poezie v parafrázích. Mladí ochotníci z Bohumína pod novým vedením předvedou zcela nově nazkoušenou hru!

IRONIE OSUDU - divadlo P.A.S.T. Ostrava
P.A.S.T. - Profesionálně Amatérský Studentský Teátr je skupina ostravských studentů, kteří chtějí obohacovat ostravskou kulturu. A to tak, že vytvořili stálou scénu amatérského divadla v Ostravě.

Představení Ironie osudu, je tragikomické představení složené z krátkých povídek A. P. Čechova, které na sebe volně navazují, V této inscenaci chtějí tvůrci představení David Hruboš a David Lauda přimět diváky k zamyšlení se nad svým vlastním životem a způsoby přijetí různých životních situací. Toto představení vzniklo pod projektem: "Divadlo mladou hlavou...", což znamená, že tato inscenace slouží především k produkci pro studenty středních a základních škol. Takže je pojata trochu mladistvým stylem humoru a konverzace. A to proto, aby je přiměla ke čtení klasických autorů a ke zlepšení vztahu ke kultuře. V představení Ironie osudu hrají: Anastázie Klemensová, Sára Galová, Žaneta Šturcová, Šimon Pliska, David Lauda, David Hruboš. Hudební doprovod představení: Michael Šalamon a Kateřina Ulmanová.

RODINA JE ZÁKLAD STÁTU – Divadlo u Lípy
Divadelní hra „Rodina je základ státu" od Raye Coonenyho. Komedie odehrávající se v londýnské nemocnici, kde jedna nemanželská dcera odstartuje řadu zmatků a nedorozumění, které ohrozí nejen spořádaný chod nemocnice, ale obrátí naruby i poklidný život místních lékařů.
Když už lhát, tak nehorázně a hlavně všem! To je zásada MUDr. Mortimera, kterou dodržuje, když se mu události vymknou z rukou. A důvod má opravdu zásadní. Dozvědět se před důležitou vědeckou přednáškou, že má osmnáctiletou dceru, to by vyvedlo z míry každého trochu zodpovědného muže. Obzvlášť, když hrozí, že se jeho zákonitá manželka může každou vteřinu setkat s bývalou milenkou a matkou oné nečekané vánoční nadílky v podobě poněkud citově podvyživeného potomka.

OKNA – Tom a Jeff Havířov
Na počátku této hry byla jednoduchá myšlenka…procházíte se nočním městem, prázdnou ulicí lemovanou paneláky a činžovními domy a najednou si přes pouliční osvětlení všimnete, že několik oken stejnoměrně modře problikává na důkaz toho, že lidé za nimi sledují tentýž televizní program…a přesto se za každým z nich odehrává jiný životní příběh. Dělí je pouze pár zdí, jsou si tak blízko a zároveň tak daleko. Hra o mezilidských vztazích v pavlačovém domě, kde všichni všechno měří na štěstí.

SVATEBNÍ NOC - Divadlo Skřítek
Jednoaktovka podle knihy a televizního scénáře autora Mirko Stibera. Komedie o dvou mužích, kteří nevědí, co dělat s jednou ženou. Dva muži, hudebníci, si slíbí, že budou zkoušet a že uskuteční svůj první koncert. Pokud se jim to povede, vše oslaví pravou svatební nocí. Pozvou si profesionální pracovnici (prostitutku) a hodlají zažít právě tu pravou noc. Koncert se uskutečnil a teď se bude slavit. Vše je jinak, než sami chtějí. Nezkušení nenajdou odvahu k činu. A tak pravá svatební noc končí fiaskem. Co je zachrání ? Koncert.

ELEKTRONICKÝ ŽIVOT, NÁDRAŽNÍ, ANEB HAJZLBÁBA – Dividlo Ostrava
Dvě autorská představení

ELEKTRONICKÝ ŽIVOT
"Potřebujeme umění, abychom neuvízli v pasti současného digitálního světa." Současná komedie autorského dua Petra Göbelová/Dominika Orlíková varující před elektronickou deformací lidstva.

"NÁDRAŽNÍ, ANEB HAJZLBÁBA" Bára Žádníková.
Autorská hra Barbory Žádníkové z prostředí nádražních záchodů. Realistická pohádka o tom, jak jsme možná někdy spokojení tam, kde jsme, nebo možná o tom, jak odkládáme činnosti, které by nás posunuly dál. Kam až může takové odkládání dojít? Co se musí stát, abychom se konečně pohnuli?

Informace:

Všeobecné obchodní podmínky [pdf]





Zpět


Newsletter

Partneři



Kulturní měsíčník   Kudyznudy.cz - tipy na výlet   Město Bohumín   Bospor Bohumín