Penelope


Pá 1.8.2008, 21:00 Přidat do kalendáře
letní kino, za deště kamenné kino
Cena: 70


Zvuk: titulky
Žánr: komedie
Omezení: přístupný
Země: VB/USA, 2006
Stopáž: 101

Penelope je kouzelná moderní pohádka o lásce a sebepoznání.

Penelope Wilhernová (Christina Ricci), dcera bohatých a vlivných rodičů, trpí pečlivě utajovanou rodinnou kletbou, která jí přičarovala prasečí rypáček. Stále má ale ještě nějakou naději. Kletba bude zlomena, až si ji vezme někdo, kdo bude mít stejně jako ona modrou krev.

Ukryta v rodinném sídle čeká až jí rodiče najdou vhodného ženicha. Každý vhodný nápadník je Penelope a jejím velkým věnem nadšen, ale jen do okamžiku, než spatří její obličej. Bulvární novinář Lemon (Peter Dinklage), který o kletbě ví a léta se snaží získat fotografii tajemné dívky, najme hazardního hráče Maxe (James McAvoy), aby se v přestrojení ucházel o její ruku a při tom ji vyfotil. Maxe Penelope přitahuje, nechce ji ranit, a proto ji opouští.

Zklamána touto poslední zradou a odhodlána žít samostatný život, Penelope uteče od rodiny a jde do světa hledat štěstí. Poprvé v životě pozná Penelope jaké to je být někým odlišným a co znamená skutečná láska. (oficiální text distributora)


Režie: Mark Palansky

Hrají: Christina Ricci, James McAvoy, Catherine O'Hara, Reese Witherspoon, Peter Dinklage, Richard E. Grant, Nigel Havers

VB/USA, 2006, ŠÚ, 101 min., tit., příst.

Ukázka filmu Penelope

Informace:

Všeobecné obchodní podmínky [pdf]

Zpět


Newsletter

Partneři



Kulturní měsíčník   Kudyznudy.cz - tipy na výlet   Město Bohumín   Bospor Bohumín