František je děvkař


Pá 22.8.2008, 20:30 Přidat do kalendáře
letní kino, za deště kamenné kino
Cena: 70


Zvuk: česky
Žánr: komedie
Omezení: přístupný od 12 let
Země: Česko, 2008
Stopáž: 95

Osmadvacetiletý režisér Jan Prušinovský začíná na přelomu července a srpna natáčet svůj debut s názvem František je děvkař. Hlavní roli napsal přímo na tělo i duši Josefa Poláška, ten ve filmu ztvárňuje postavu nenapravitelného sukničkáře. „František Soukenický, povoláním psychiatr, si vždycky vybíral ženy, které za to stály. Přesněji řečeno - ony si vybíraly jeho. Všechny je miloval, ale některé se mezi sebou bohužel kryly. Není tedy divu, že jednoho dne přišel o lékařský diplom, střechu nad hlavou a vlastní ženu,“ říká o své filmové postavě Josef Polášek.

Autor námětu, scénáře a režisér Jan Prušinovský dodává: „Scénář k filmu jsem se pokoušel napsat s nadsázkou a humorem, někdy možná až trochu absurdním. Místy jsem se trochu zapomněl, takže jsou tam i dramatická místa.“

V dalších rolích se představí Ela Lehotská, Martin Pechlát, Zdena Hadrbolcová, Petra Nesvačilová, Leoš Noha, Marika Procházková, Arnošt Goldflam, Petr Čtvrtníček nebo Barbara Trojanová. Hudbu pro film složí Petr Hapka.

Režisér filmu Jan Prušinovký se svým producentem Ondřejem Zimou ze společnosti Evolutions Films, kameramanem Petrem Bednářem a střihačem Otakarem Šenovským z Avionu reprezentují nastupující generaci současných filmových tvůrců dokončujících FAMU. Jan Prušinovský v současné době dokončuje obor scenáristiky a dramaturgie na pražské FAMU, několikrát byl oceněn za svůj studentský snímek Nejlepší je pěnivá (například Fresh Film Fest, Premiers Plans Festival D´Angers nebo Vienna Short Film Fest), spolupracoval na scénáři komedie Karla Janáka Rafťáci, v poslední době pracoval například jako asistent režie na filmu Jana Hřebejka Medvídek.

Státní fond pro podporu a rozvoj české kinematografie podpořil Prušinovského debut více než pěti milióny, partnerem filmu se stala televize Nova a distribuční firmou je společnost Bioscop.

Natáčení filmu začíná 30. července v jedné obci za Prahou, do 13. září štáb vystřídá ještě několik lokací v Praze – Holešovice, Strašnice nebo Podolí. Premiéra filmu, který půjde do kin v cca 25 kopiích, je plánována na 6. března 2008. (oficiální text distributora)


Režie: Jan Prušinovský

Hrají: Josef Polášek, Ela Lehotská, Martin Pechlát, Petra Nesvačilová, Zdena Hadrbolcová, Leoš Noha, Arnošt Goldflam, Petr Čtvrtníček, Marika Procházková


Česko, 2008, 95 min., příst. od 12 let


Ukázka filmu František je děvkař


Informace:

Všeobecné obchodní podmínky [pdf]

Zpět


Newsletter

Partneři



Kulturní měsíčník   Kudyznudy.cz - tipy na výlet   Město Bohumín   Bospor Bohumín