Amundsen


Ne 29.12.2019, 19:00 Přidat do kalendáře
kino
Cena: 120 Kč


Zvuk: titulky
Žánr: dobrodružný historický
Omezení: přístupný od 12 let
Země: Norsko / Švédsko / Česko, 2019
Stopáž: 125 min.
Recenze:

Výpravný filmový portrét dobrodruha, který vyplňoval prázdná místa na mapě, dobyl jižní pól a jako první dosáhl se svými expedicemi obou pólů zeměkoule. Jaký ale ve skutečnosti byl Roald Amundsen? Celovečerní snímek Amundsen ukazuje nejen výpravy do neprozkoumaných ledových pustin a oceánů a polární lety vzducholodí, ale odhaluje i život a osobnost legendárního objevitele, včetně řady méně známých skutečností, jako byl jeho vztah s bratrem nebo milostné aféry. Režisér filmu Espen Sandberg, který natočil Kon-Tiki nebo poslední Piráty z Karibiku, se nebojí ani zobrazení Amundsenových temnějších stránek. Film Amundsen se z části točil i v Praze.Nad Amundsenovými odvážnými výpravami žasl celý svět, už za svého života se stal světově známou postavou. Jeho soupeření o dobytí jižního pólu s britským námořním důstojníkem a objevitelem Robertem Scottem, je jednou z moderních světových legend. Měl v sobě obrovské odhodlání, touhu, vytrvalost, tvrdohlavost, zároveň to byl pro mnohé nenapravitelný snílek. Vůli dobrodruha ale doplňovaly i ambice a snaha o prvenství za každou cenu. Pro své cíle byl ochotný hazardovat a obětovat dobré jméno a pověst, životy svých druhů i životní vztahy.
Režie: Espen Sandberg. Hrají: Pål Sverre Hagen, Katherine Waterston, Mads Sjøgård Pettersen, Ole Christoffer Ertvaag, Christian Rubeck, Trond Espen Seim, Vojtěch Kotek, Ida Ursin-Holm, Ruby Dagnall, Ted Otis, Eirik Evjen, Glenn André Kaada, Jonas Strand Gravli.

Norsko / Švédsko / Česko, 2019, 125 min., tit., od 12 let, premiéra.



Prodej vstupenek:

Prodej vstupenek na filmová promítání, divadla a další kulturní akce K3 Bohumín je také vždy 30 minut před začátkem akce.
Prodej vstuenek do letního kina probíhá vždy 30 minut před začátkem promítání přímo v letním kině.

O státních svátcích je pokladna kina otevřena pouze 30 minut před plánovaným promítáním filmů. Stejně tak v období Vánoc a Nového roku, resp. od 24. prosince do 1. ledna, je pokladna přístupná jen 30 minut před promítáním.

Vstupenky na výše uvedenou akci si můžete koupit pouze v pokladně kina nebo on-line, rezervace není možná. U míst pro vozíčkáře je možná rezervace a prodej vstupenek pouze v pokladně kina Další informace o prodeji vstupenek a pravidlech předprodeje ZDE.

Již zakoupené vstupenky NELZE vrátit.

Otevírací doba pokladny:

pondělí 12:00 - 15:30
úterý 12:00 - 17:00
středa 08:00 - 13:00
čtvrtek 12:00 - 15:30 16:00 -18:30
pátek 12:00 - 15:30

Informace:

Všeobecné obchodní podmínky [pdf]






Zpět


Newsletter

Partneři



Kulturní měsíčník   Kudyznudy.cz - tipy na výlet   Město Bohumín   Bospor Bohumín