Paní Harrisová jede do Paříže (FKS)


St 26.4.2023, 9:00 Přidat do kalendáře
kino
Cena: 60 Kč


Zvuk: český dabing
Žánr: drama
Omezení: přístupný
Země: Velká Británie, Maďarsko, 2022
Stopáž: 115 min.
Recenze:

Filmový klub seniorů

Film o splněných snech s podtextem: pohlazení na duši. Ada Harris (Lesley Manville) je vdova, uklízečka v lepších domech v Londýně na konci padesátých let. Život pomalu plyne a ona se marně snaží zjistit něco o svém manželovi, který asi zahynul na konci druhé světové války jako pilot někde nad Německem. Také má jednu vášeň, o které nemluví, miluje modely Christiana Diora a přála by si jeden mít. Je jí jasné, že to nemá smysl, ale… sen je sen. Když po letech dostane vyplacenou vdovskou penzi, má jasno a vyrazí do Paříže, kde Dior slaví výročí. Její původní představa, že si vybere šaty, zaplatí a nechá si je zabalit, poněkud narazí. Takhle se prostě u Diora nenakupuje. Šaty se musí ušít, nutné jsou zkoušky a Ada si postupně získává úctu svého okolí, které pochopí laskavost a cenu osobnosti této ženy. Ada – obyčejná žena nakonec ovlivní věci, které by u ní nikdo dříve nejspíš nepředpokládal a v zásadě přepíše historii značky Dior.
Režie: Anthony Fabian. Hrají: Jason Isaacs, Rose Williams, Lesley Manville, Isabelle Huppert, Alba Baptista, Lucas Bravo, Anna Chancellor, Lambert Wilson.

Velká Británie, Maďarsko, 2022, 115 min., dab., příst., repríza.



Prodej vstupenek:

Prodej vstupenek na filmová promítání, divadla a další kulturní akce K3 Bohumín je také vždy 30 minut před začátkem akce.
Prodej vstuenek do letního kina probíhá vždy 30 minut před začátkem promítání přímo v letním kině.

O státních svátcích je pokladna kina otevřena pouze 30 minut před plánovaným promítáním filmů. Stejně tak v období Vánoc a Nového roku, resp. od 24. prosince do 1. ledna, je pokladna přístupná jen 30 minut před promítáním.

Vstupenky na výše uvedenou akci si můžete koupit pouze v pokladně kina nebo on-line, rezervace není možná. U míst pro vozíčkáře je možná rezervace a prodej vstupenek pouze v pokladně kina Další informace o prodeji vstupenek a pravidlech předprodeje ZDE.

Již zakoupené vstupenky NELZE vrátit.

Otevírací doba pokladny:

pondělí 12:00 - 15:30
úterý 12:00 - 17:00
středa 08:00 - 13:00
čtvrtek 12:00 - 15:30 16:00 -18:30
pátek 12:00 - 15:30

Informace:

Všeobecné obchodní podmínky [pdf]






Zpět


Newsletter

Partneři



Kulturní měsíčník   Kudyznudy.cz - tipy na výlet   Město Bohumín   Bospor Bohumín