AKTUALITY Z KNIHOVNY

Kurz vaření ayurvédské kuchyně

Kurz je určený všem, kteří se chtějí dozvědět něco o ayurvédské kuchyni a také si vyzkoušet sami připravit jídla, která mohou v různých obměnách vařit i doma.

Náplň kurzu: základní principy stravování a vaření podle ayurvédy, tři dóši a tři guny (kvality), šest chutí, význam používání koření v ayurvédě. Uvaření kompletního menu a příklady různých variant obědů/ večeří. Každý účastník si připraví také vlastní ghí z jedné kostky másla. Veškeré suroviny budou zajištěny.

Připravované menu:

  • Polévka: Jagannáthův dhal (luštěninová polévka)
  • Hlavní chod: Kičrí, kofta (zeleninové karbanátky) a chutney (pálivá omáčka)
  • Dezert: Dvarácké burfi
  • Nápoj: Tamarindová limonáda

 

Více info o kurzu najdete zde.

Nutná rezervace míst předem, a to nejpozději do středy 30. ledna 2019.

Zpět


Ptejte se knihovny
Facebook
CELÉ ČESKO ČTE DĚTEM
BIBLIOHELP
ČTESYRÁD
ČESKÁ BIBLIOGRAFICKÁ DATABÁZE
SAFER INTERNET
Databáze knih

Newsletter

Partneři



Kulturní měsíčník   Kudyznudy.cz - tipy na výlet   Město Bohumín   Bospor Bohumín