Aktuality z knihovny

Volná místa na příměstské tábory v knihovně

Probíhá přihlašování dětí na turnusy příměstského tábora v knihovně pro rok 2020. Budeme se opět scházet v daném týdnu od 8 do 16 hodin, pro děti je připravený program i zajištěná strava a pitný režim. Rodiče hradí pouze stravu a pití (pitný režim, 5x oběd, 5x dopolední svačinka, 5x odpolední svačinka), vše ostatní je hrazeno z dotace.

Témata příměstských táborů 2020

  • Superhrdinové 13. - 17. 7. 2020
  • Fantasy svět 20. - 24. 7. 2020
  • Cesta kolem světa 3. - 7. 8. 2020

V případě zájmu nás kontaktujte na emailu primestskytabor@k3bohumin.cz, kde nám prosím sdělte jména dětí a přesný turnus, o který byste měli zájem. Níže na stránce najdete také podrobně rozepsané podmínky, které je třeba splnit, aby mohlo být dítě na tábor přijato.

DŮLEŽITÉ - Stejně jako v loňském roce, budou tábory probíhat od 8 do 16 hod. a budou určeny pro děti od 6 do 15 let, jejichž rodiče jsou zaměstnaní, vykonávají podnikatelskou činnost nebo jsou v řádné evidenci na ÚP. Na příměstský tábor nemohou být přijaté děti rodičů, kteří jsou v době konání tábora na mateřské dovolené, pobírají důchod apod.

Kapacita je omezená a nelze navyšovat, o přijetí rozhoduje termín přihlášení. Odpověď na email, ve kterém bude, zda je na vámi zvoleném turnusu místo rezervováno, Vám přijde do několika dní. (Odpovíme všem, i těm, na které se třeba nedostane). V případě, že bude pro Vaše dítě volné místo, Vám zašleme příslušnou přihlášku i formuláře pro potvrzení od zaměstnavatele/ pro ÚP apod. Upozorňujeme, že jak přihlášku, tak také formuláře ze zaměstnání musí vyplnit a odevzdat oba zákonní zástupci dítěte - a to i v případě, že nežijí s dítětem ve společné domácnosti.

Proč požadujeme potvrzení o zaměstnání?

Příměstský tábor je realizován s podporou Evropského sociálního fondu, konkrétně se jedná o program podporující zaměstnanost. Cílem je podpora fungování rodin v období prázdnin, kdy bývá mnohdy problematické skloubit pracovní vytížení rodičů s volnem dítěte. Z tohoto důvodu jsou na příměstské tábory přijímány pouze děti, jejichž oba rodiče (resp. jiné osoby pečující o dítě ve společné domácnosti nebo zák. zástupci), jsou v době konání příměstského tábora zaměstnaní, vykonávají podnikatelskou činnost (hradí odvody na sociální pojištění), jsou vedeni na ÚP nebo se účastní rekvalifikace. Pokud je například jeden z rodičů nezaměstnaný a není řádně evidován na ÚP nebo je např. na mateřské/rodičovské dovolené, projekt pro příměstské tábory neumožňuje dítě přijmout.

Podrobné informace k táborům najdete ZDE.

Zpět


Ptejte se knihovny
Facebook
CELÉ ČESKO ČTE DĚTEM
BIBLIOHELP
ČTESYRÁD
ČESKÁ BIBLIOGRAFICKÁ DATABÁZE
SAFER INTERNET
Databáze knih

Newsletter

Partneři



Kulturní měsíčník   Kudyznudy.cz - tipy na výlet   Město Bohumín   Bospor Bohumín