Štědrý večer všichni spolu (Kultura)


Po 24.12.2018, 21:00 Přidat do kalendáře
Nám. T. G. Masaryka
zdarma


Pondělí 24.12. ve 21 hod., nám. T. G. Masaryka, vstupné 0 Kč.

KONCERT: Šárka Marková na vánočním koncertě na bohumínském náměstí T. G. Masaryka vytvoří letošní aranžmá pro setkání na náměstí, popřání si krásných Vánoc a skvělého roku 2019. Nebudou chybět stánky s horkým punčem či medovinou.

Program

21:00 hod. Šárka Marková

21:45 hod. ohňostroj - SE RUŠÍ...

 

Bohumín se připojuje k pietě za mrtvé horníky
a ruší štědrovečerní ohňostroj

BOHUMÍN - Bohumín se připojuje k pietě za horníky, kteří tragicky zemřeli v dole ČSM ve Stonavě na Karvinsku. Radnice upravuje program kulturní akce Na Štědrý večer všichni spolu, která proběhne v pondělí 24. prosince od 21 hodin. Součástí programu tentokrát nebude tradiční ohňostroj.

Výbuch metanu a následný požár v dole ČSM nepřežilo třináct horníků, z toho dvanáct Poláků a jeden Čech. „Důlní tragédie, ke které došlo, změnila letošní Vánoce. Radost vystřídal smutek, soucítíme pozůstalými. Myslíme na rodinu českého horníka i našich polských přátel. Podobně jako jiná města jsme se i my rozhodli pro symbolické gesto a rušíme bez náhrady štědrovečerní ohňostroj. Akce na náměstí 24. prosince proběhne, ale v méně slavnostním duchu,“ uvedl starosta Bohumína Petr Vícha.

Tradiční akce nazvaná Na Štědrý večer všichni spolu začíná 24. prosince úderem 21. hodiny. Její součástí bude také štědrovečerní koncert zpěvačky Šárky Markové, který začne pár minut po oficiálním zahájení. Setkání pořádá městská kulturní agentura K3 Bohumín. Na náměstí bude k mání horký punč, medovina nebo svařené víno.



Informace:

Všeobecné obchodní podmínky [pdf]


Zpět


Newsletter

Partneři



Kulturní měsíčník   Kudyznudy.cz - tipy na výlet   Město Bohumín   Bospor Bohumín