Jarní ayurvédská kuchyně (Kurzy, workshopy, kreativita)
Sobota 4. 5. od 9 hod., knihovna, teen zóna, vstupné 750 Kč
Lektoři: Iveta a Štefan Palečkovi
Obsah: Kurz je určený všem, kteří se chtějí dozvědět něco o ayurvédské kuchyni a také si vyzkoušet sami připravit jídla, která mohou v různých obměnách vařit i doma.
Náplň kurzu: Základní principy stravování a vaření podle ayurvédy, tři dóši a tři guny (kvality), šest chutí, význam používání koření v ayurvédě. Uvaření kompletního menu a příklady různých variant obědů/ večeří. Každý účastník si připraví také vlastní ghí z jedné kostky másla. Veškeré suroviny budou zajištěny.
Připravované menu:
Polévka: Polévka sambar
Hlavní chod: Mango panýr s rýží
Dezert: Anvi s karobovou polevou
Nápoj: Syrovátkovo-ovocný nápoj
Další: Domácí sýr panýr a syrovátka
Co s sebou do dvojice:
2x hrnec
čisté plátýnko nebo utěrku na výrobu sýru
menší hrnec nebo pánev
každý krabičky na jídlo s sebou
Čas konce je orientační. Možný konec již v 15 hodin.