Bronzová neděle s Danielem Hůlkou a Pavlínou Senić (Kultura)


Ne 4.12.2022, 17:00 Přidat do kalendáře
Nám. T. G. Masaryka
zdarma


ne 4.12. / 17 hod. / nám. T. G. Masaryka

Bronzová neděle: muzikálové melodie v podání dvou předních sólistů... operní pěvkyně s jižanskými kořeny Pavlíny Senić a vynikajícího muzikálového zpěváka Daniela Hůlky. Během večera uslyšíte nejznámější árie a písně slavných skladatelů... A. L. Webbera, K. Svobody, G. Gershwina a dalších..., Začátek programu je od 17 hod. na nám. T. G. Masaryka.

Daniel Hůlka: Dana jeho příznivci můžou často vidět jak na koncertních pódiích, tak i v divadelních představeních. Na prknech, která znamenají svět, v současné době hraje a zpívá hned v několika výpravných muzikálech. Stejně jako před lety, tak i dnes opět exceluje jako hrabě Drákula v muzikálu Dracula v Hudebním divadle Karlín. Diváci jej mají možnost vidět rovněž v roli Caesara v muzikálu Kleopatra v Divadle Broadway. V současné době také v roli Aramise v muzikálu Muž se železnou Maskou v témže divadle. Daniel Hůlka koncertuje po celé České a Slovenské republice, s kapelou Profesoři a já, Daniel Hůlka. Velkou radostí jsou mu také koncerty složené ze skladeb klasické hudby a operních árií, které realizuje spolu s kytarovým virtuózem Lubošem Brabcem a dalšími. Za svou kariéru získal mnoho ocenění, vystupoval také v nejedné operní roli a vidět jsme jej mohli v pohádce Z pekla štěstí jako Brambase.

Pavlína Senič: několik let působila ve Státní opeře Praha a v Divadle J. K.Tyla v Plzni, pořádá vlastní koncerty a od roku 2001 úspěšně vystupuje s triem Siraels (klavír, viola, soprán). Patří k výrazným talentům své generace. Svědčí o tom nejen prestižní ocenění z mezinárodních pěveckých soutěží v Itálii a Německu, ale také řada ztvárněných divadelních rolí, které byly oceněny příznivou odezvou kritiků i diváků. Je absolventkou Hudební akademie múzických umění v Praze. Během studií absolvovala stáž na prestižní vysoké škole Guildhall Shool of Music and Drama u profesorky S. Mc Chulock. Stala se pravidelným hostem koncertů, pořádaných Nadací Emy Destinnové, a to nejen u nás (Stráž nad Nežárkou), ale také ve významných evropských metropolích, jako jsou Londýn, Vídeň a další. V roce 2007 přijala čestnou funkci patronky Nadačního fondu Kopretina se sídlem ve Vřesovicích u Kyjova, starajícím se o děti a mládež s vrozenými kombinovanými vadami. Jako členka dozorčí rady fondu každoročně zajišťuje svojí benefiční činností nemalé finanční prostředky. Díky svému pěveckému růstu, nepřehlédnutelnému charismatickému projevu, ale i bohatou divadelní a koncertní činnosti, se ve svém oboru postupně zabydluje mezi českou operní elitou. Vidět ji můžete jak na českých tak hojně také na zahraničních pódiích.



Informace:

Všeobecné obchodní podmínky [pdf]


Zpět


Newsletter

Partneři



Kulturní měsíčník   Kudyznudy.cz - tipy na výlet   Město Bohumín   Bospor Bohumín