Divadelní festival na náměstí (Divadlo)


Út 18.6. - Ne 23.6.2024, 18:00 Přidat do kalendáře
Nám. Svobody ve Starém Bohumíně
zdarma


út 18.6. až ne 23.6. / nám. Svobody ve Starém Bohumíně

DIVADLO: festival amatérských divadel na pódiu - přímo na nám. Svobody ve Starém Bohumíně.

út 18.6. / 19 hod. / Slavnostní zahájení festivalu /

festival zahájí dvě skladby, které členky bohumínských sokolských jednot nacvičují na letošní XVII. Všesokolský slet v Praze.
Babí léto - cvičenky T. J. Sokol Bohumín pod vedením Květy Fulnečkové
V rytmu srdce - cvičenky T. J. Sokol Záblatí

út 18.6. / 19:30 hod. / Sedm žen na krku / ochotnický divadelní spolek Kolovrat

Bláznivá komedie ze života malíře aktů. Když se člověk nutí být někým, kým není, a ani nechce být, dostane se obvykle do pěkné šlamastyky. Mladý a nepříliš úspěšný malíř Robert d´Ambrieux si najme na léto komfortní byt v Paříži, aby mohl v klidu pracovat a prodávat obrazy. Potřebuje peníze, protože miluje náročnou krasavici Geny. Geny která je zároveň milenkou boháče Carliera, vymyslí plán, jak oženit Roberta s Carlierovou dcerou Laurou, o kterou Robert vůbec nestojí, ale chce Geny vyhovět. Carlier požádá Roberta, aby namaloval jeho milenku nahou. Robert tedy pozve Geny, aby mu stála modelem, ale Carlier se dostaví s jinou milenkou. Ve stejné chvíli navštíví Roberta Carlierova žena s dcerou. Mezi poněkud potrhlými hosty se trochu nešikovně motá prostomyslná služka a v pravou chvíli se do bytu nečekaně vrátí i jeho majitelka.

st 19.6. / 16:30 hod. / Pohádka o třech doktorech / ZUŠ Bohumín

Tři slovutní světoví doktoři se sejdou v jednom malém království, aby se ukázalo, co už je dávno léty prověřeno, že láska dokáže vyléčit nemocnou duši i tělo.

hrají: Bulavová Mariana, Grygerčíková Gabriela, Merfortová Tereza, Prokopová Františka, Puš Maxmilián, Šustková Barbora, Tengler Richard, Warzeszková Iveta

st 19.6. / 18:30 hod. / spolek SOUL

Druhý den festivalu zahájí spolek SOUL z Rychvaldu hrou na africké bubny a djembe.

st 19.6. / 19 hod. / Chůvičky aneb skoro normální rodinka / Pohnuté divadlo Loukov

Podíváme se do vesnické domácnosti o dvou generacích, jejichž soužití samo o sobě již předznamenává vtipné situace. Rozdílné názory na život tehdy a teď jsou zárukou občas i břitkého humoru. Do toho se připletou mladí se svými potomky a korunu všemu nasadí velmi blízká a velmi zvědavá sousedka. Pokud budete odcházet po shlédnutí představení s pocitem, že jsou vám některé scény povědomé, buďte si jisti, že v tom nejste sami. Avšak podobnost je čistě náhodná…

čt 20.6. / 19 hod. / minikoncert

Emma Krobotová – mini koncert Bohumínské pěvecké star 2024

čt 20.6. / 19:30 hod. / Bez roucha – trochu jinak / Divadlo u Lípy

Pojďme společně nakouknout, jak by mohla vypadat generální zkouška amatérského divadelního souboru. A jak by určitě neměla vypadat následující den. Britský dramatik Michael Frayn napsal brilantní situační komedii o divadelním „zákulisí“. Komedie Bez roucha – trochu jinak, ukáže, jak špatně může dopadnout premiéra, když se zrovna nedaří.

pá 21.6. / 16:30 hod. / Břicho tančit nedovolí - Rozhádaná písmenka / ZUŠ Bohumín

Břicho tančit nedovolí - jaké jsou správné a zdravé stravovací návyky? Hříčka o setkání dvou pánů s různými stravovacími návyky a krásnou slečnou napoví odpověď.

hrají: Bartošík Adam, Bartošíková Klára, Brothánek Dominik, Oborná Barbora, Šeligová Barbora, Tesarczyk Petr, Valová Johanka

pá 21.6. / 17:00 hod. / Rozhádaná písmenka / ZUŠ BohumínRozhádaná písmenka - scénka o tom, co se stane, když si písmenka vymění svá místa v abecedě.

hrají: Danišová Antonie, Rucká Adéla, Schofferová Anna, Schwarzová Leontýna, Tašková Ludmila, Tašková Mariana

pá 21.6. / 19:30 hod. / Na Každém šprochu - pravdy trochu / Tom a Jeff

Známá divadelní dvojice z Havířova Tom a Jeff, nebo také NDZŠ (Nejlepší divadlo ze Šumbarku) představí na divadelním festivalu svou novou autorskou inscenaci.

so 22.6. / 16:30 hod. / Vyvolení (úprava hry Little Sister od Radmily Adamové pro účely žáků LDO Zuš Bohumín)

Hra je určena především těm divákům, kteří den co den v televizi sledovali osudy hrdinů z vily. Nyní i v divadelním prostředí mohou sledovat, jak se zamotávají příběhy lidí, kteří se rozhodli vstoupit do televizní soutěže a vyhrát. Žáci dramatického oboru se při realizaci výše jmenovaného představení zabývali fenoménem manipulace známým z televizních show, který je stále živý a setkáváme se s ním pořád.
Cermanová Hana, Malchar Matyáš, Nováková Adéla, Reková Kateřina, Šostý Michael, Vyletělková Amálie, Weberová Alžběta

so 22.6. / 19:30 hod. / Nevím / Divadlo A2

"Se projdi po Náplavce - defilé ženichů, že by sis nejradši vyrvala rodidla... a namlela jim je do těch jejich veganskejch hamburgrů...!"
Znaky generace současných třicátníků jsou Nevázanost, Nezávislost, Individualita a Svoboda... Ale není to ve skutečnosti Nedospělost a Nepřipravenost...?
Kristýna a Anička: Dvě třicátnice různých generací. Kristýna je v kómatu, Anička je zbouchnutá. Jedna bez druhé svou životní situaci nepochopí, nevyřeší, nepřežije. Komediální dialog na vážné téma.

ne 23.6. / 10:00 hod. / O Budulínkovi / divadlo KAPSA Andělská Hora

Kdo by neznal Budulínka? A kdo by nevěděl, že to nakonec dobře dopadlo, že dědeček s babičkou Budulínka z liščí nory zachránili. Ale jak to vlastně všechno začalo? Budulínek neposlouchal babičku a nedbal rad ,co mu dával dědeček. A tak není divu, že se jednoho dne dostal do pěkné šlamastyky, protože i přes varování svých prarodičů, aby nikomu neotvíral, vpustil do domu proradnou lišku. Ta nelenila a Budulínka unesla do své nory. Kdo ví, co by se s malým nezbedou stalo, kdyby dědeček, s babičkou společně nevyrazili na záchrannou výpravu.


 

 



Informace:

Všeobecné obchodní podmínky [pdf]



Zpět


Newsletter

Partneři



Kulturní měsíčník   Kudyznudy.cz - tipy na výlet   Město Bohumín   Bospor Bohumín