Vaření - Ayurvédská kuchyně (Přednášky, besedy)
so 17.5.2025 / 9 - 16 hod./ knihovna, přednášková místnost / 950 Kč
Náplň kurzu:
Základní principy vaření s ohledem na přechod mezi jarním a letním obdobím podle ajurvedy.
Vařit budeme ve dvojicích a každý si připraví kompletní menu.
Budeme probírat principy práce s kořením.
Zaměříme se na přirozené ochlazování v létě pomocí potravin a koření.
Veškeré suroviny budou připraveny.
S sebou do dvojice si přineste:
Dva středně velké hrnce s pokličkou (vhodné na indukci), pánev, nože, prkýnko na krájení, škrabku, naběračku, ponorný mixér, vařečky, krabičky na odnesení jídla.
Menu:
Polévka - Letní luštěninová s rajčaty a kokosem s papadamy
Hlavní chod - Letní zeleninová směs s kořením a ořechy, rýže
Dezert - Tapiokový pudink
V kurzu se zaměříme na správnou přípravu rýže. Ukážeme si různé způsoby přípravy rýže a význam namáčení. Povíme si o jednotlivých druzích rýže a jejich vliv na naše trávení.
Dopoledne uvaříme polévku, kterou si společně dáme k obědu. Odpoledne se bude vařit hlavní chod.
Na kurzu se zaměřujeme zejména na principy vaření podle ajurvédy, jak se naučit aplikovat ajurvedu do každodenního života.
Lektoři: Iveta a Štefan Palečkovi
Rezervace do úterý 13.5.2025 a informace na tel 596 092 550 nebo na emailu knihovna-teen@k3bohumin.cz